Ο Αντώνιος Η. Τσαχτσαρλής γεννήθηκε στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου. Αποφοίτησε από το Νομικό τμήμα του Εθνικό Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παρακολούθησε μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών στο Law School of Toronto Canada με θέματα ποινικά αδικήματα του κύκλου οικονομικών εγκλημάτων στο Τραπεζικό σύστημα και τις διεθνείς χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.

Στο πλαίσιο των πανεπιστημιακών επιστημονικών ερευνητικών δραστηριοτήτων του ασχολήθηκε με ζητήματα εξωδικαστικών εγκληματολογικών κλάδων της νομικής επιστήμης και παρακολούθηση κύκλου σεμιναρίων στην δικαστική ψυχιατρική, ανακριτική-σωφρονιστική μεταχείριση ανηλίκων παραβατών και επαγγελματική κοινωνική επάνοδο κρατουμένων σε σωφρονιστικά καταστήματα.

Γνωρίζει την Αγγλική γλώσσα και την Ιταλική και στοιχεία Ρωσικής και Αραβικής. Από το 1993 και εντεύθεν είναι ενεργό μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, αναπτύσσοντας έντονη δράση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του λειτουργήματος του δικηγόρου και της απονομής δικαιοσύνης αποσκοπώντας στη βελτίωση των συνθηκών και όρων του δικαστικού συστήματος. Ως δημότης του Περιστερίου Αττικής συμμετέχει δραστήρια και γόνιμα στα προβλήματα του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής των δυτικών προαστίων Αττικής. Συχνά αρθρογραφεί σε περιοδικά και συνεργάζεται με κύκλους και περιοδικά ιστορικού, φιλοσοφικού και κοινωνικοπολιτικού ενδιαφέροντος . Τέλος είναι ενεργό μέλος της Ένωσης Μικρασιατών και από τα ιδρυτικά μέλη του πολιτιστικού μορφωτικού συλλόγου "Γιάννης Σκαρίμπας".

Επισήμανση

Σχέση εντολέα-Δικηγόρου ιδρύεται μόνο κατόπιν ρητής συμφωνίας και όχι με την απλή επίσκεψη σε ένα δικτυακό τόπο (ιστοσελίδα) ή την αποστολή μηνύματος με οποιονδήποτε τρόπο στον Δικηγόρο. Δεσμευτική νομική συμβουλή παρέχεται μόνο κατόπιν αμοιβής.

Τομείς Δραστηριότητας

Το ομώνυμο δικηγορικό γραφείο ασχολείται και αναλαμβάνει συμβουλευτική και δικαστική εκπροσώπηση σε υποθέσεις αστικού, ποινικού, εμπορικού και διοικητικού δικαίου.Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους τομείς δραστηριότητας και εξειδίκευσής μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.