Δημοσιεύσεις - Συνεντεύξεις

Άρθρα που έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά στις εφημερίδες/διαδίκτυο καθώς και ραδιοφωνικές/τηλεοπτικές συνεντεύξεις του Δικηγόρουυ Αντωνίου Τσαχτσαρλή.

ακολουθεί συνέντευξη του δικηγόρου στην ραδιοφωνική εκπομπή του Άρη Τόλιου: Η στάση των δύο

ακούστε την συνέντευξη

Ονειρο θερινής νυκτός η ανεξαρτησία για τους περισσότερους νέους στην Ελλάδα που πλησιάζουν (ή έχουν περάσει) την τρίτη δεκαετία της ζωής τους και εξαρτώνται από το χαρτζιλίκι των γονιών τους ή μένουν ακόμη στο πατρικό. Οταν ο μπαμπάς τρέφει ακόμη τους τριαντάρηδες

ΕΛΛΗ ΙΣΜΑΗΛΙΔΟΥ | Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

«Δυστυχώς το εν λόγω φαινόμενο εμφανίζεται όλο και πιο συχνά. Μετά το διαζύγιο εκατοντάδες γονείς, κυρίως γυναίκες που ασκούν τη γονική μέριμνα, αναγκάζονται να επιστρέψουν στο πατρικό τους, όπου πλέον οι παππούδες όχι μόνο προσφέρουν οικονομική ενίσχυση αλλά εν τέλει καταλήγουν να μεγαλώνουν τα παιδιά σαν... δικά τους, μια και ο γονιός δουλεύει ολημερίς!»δηλώνει στο «Βήμα» ο κ. Αντώνιος Τσαχτσαρλής , δικηγόρος με ειδίκευση στο οικογενειακό Δίκαιο.
Αυτή η οικονομική κρίση ενώνει τα ζευγάρια
Δίνουν «δεύτερη ευκαιρία» στον γάμο τους γιατί αντιλαμβάνονται ότι το διαζύγιο θα τους στοιχίσει περισσότερο
Της Λινας Γιανναρου

«Η αύξηση στα διαζύγια έχει ξεκινήσει ήδη από τη δεκαετία του ’90», λέει στην «Κ» ο δικηγόρος κ. Αντώνιος Τσαχτσαρλής, που ειδικεύεται στις συγκεκριμένες υποθέσεις, «όμως τώρα αυξάνονται με... γεωμετρική πρόοδο. Μόνο στο γραφείο μας χειριζόμαστε τις διπλάσιες υποθέσεις σήμερα σε σχέση με πέντε χρόνια πριν». Ετσι, όπως αναφέρει ο ίδιος, η όποια μικρή μείωση στις αιτήσεις διαζυγίου με αφορμή την οικονομική κρίση περνάει προς το παρόν απαρατήρητη. Τα τελευταία χρόνια, πάντως, τα οικονομικά προβλήματα των ζευγαριών στην Ελλάδα ήταν η κύρια αιτία των χωρισμών. «Η εξατομίκευση είναι τόσο έντονη στα χρόνια μας, που όταν το όνειρο της κατανάλωσης παύει να υπάρχει, όλα διαλύονται», λέει από την εμπειρία του ο κ. Τσαχτσαρλής.

πλήρες άρθρο

Επισήμανση

Σχέση εντολέα-Δικηγόρου ιδρύεται μόνο κατόπιν ρητής συμφωνίας και όχι με την απλή επίσκεψη σε ένα δικτυακό τόπο (ιστοσελίδα) ή την αποστολή μηνύματος με οποιονδήποτε τρόπο στον Δικηγόρο. Δεσμευτική νομική συμβουλή παρέχεται μόνο κατόπιν αμοιβής.

Τομείς Δραστηριότητας

Το ομώνυμο δικηγορικό γραφείο ασχολείται και αναλαμβάνει συμβουλευτική και δικαστική εκπροσώπηση σε υποθέσεις αστικού, ποινικού, εμπορικού και διοικητικού δικαίου.Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους τομείς δραστηριότητας και εξειδίκευσής μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.